Ulaganje putem P2P platforme – kako povećati vrijednost novca u vrijeme inflacije

U četvrtak, 07. travnja direktor P2P Finance Sašo Breitenberger održao je webinar na temu Ulaganje putem P2P (peer-to-peer) platforme – jedna od mogućnosti kako povećati vrijednost novca u vrijeme inflacije. Zanimljivo predavanje organizirano je u suradnji s CISEx (Hrvatski nezavisni izvoznici softvera), udruzi u kojoj je P2P Finance član.

Sudionici su u uvodnom djelu webinara mogli saznati što je P2P platforma, kako je potekao razvoj Borze terjatev u Sloveniji (u čijem je većinskom vlasništvu hrvatska P2P platforma) i kako se P2P platforma uspješno implementirala u postojeće zakonske okvire u Hrvatskoj. 

Naglasak predavanja stavljen je prvenstveno na to kako funkcionira naša P2P platforma, koje su prednosti ulaganja putem P2P platforme i kako upravljamo kreditnim rizicima. 

Također bilo je riječi o tržišnim trendovima ulaganja u Hrvatskoj i u koje se produkte može uložiti putem P2P platforme. Direktor se isto tako osvrnuo na prošlogodišnje rezultate rada P2P platforme i izrazio zadovoljstvo s postignutim unatoč korona krizi i činjenici da je riječ o novoj usluzi na hrvatskom financijskom tržištu. Sudionici su imali prilike postaviti pitanja, a neka od pitanja bila su koliki su troškovi ulaganja i financiranja na P2P platformi, koje su garancije povrata uloženih sredstava na P2P platformi te koliki je minimalni iznos uloga.

CISEx (Croatian Independent Software Exporters), udruga Hrvatski nezavisni izvoznici softvera okuplja hrvatske proizvođače softvera koji nastupaju na internacionalnom tržištu.

Posjetite P2P platformu na www.p2pfinance.hr i saznajte koje su mogućnosti ulaganja na P2P platformi.

 

Prijavite se na naše novosti