P2P platforma

Prva je platforma za uzajamno financiranje poduzeća u Hrvatskoj

P2P platforma prva je platforma za uzajamno financiranje poduzeća u Hrvatskoj.

Tvrtka P2P FINANCE d.o.o. FINTECH je poduzeće koje je preko povezanih osoba vlasnik i upravitelj online P2P - peer to peer platforme za uzajamno financiranje putem koje članovi P2P platforme trguju (kupuju i prodaju) tražbinama sukladno općim uvjetima i pravilima i na taj način dolaze do dodatne likvidnosti s jedne strane ili do prinosa na uložena sredstva u kupnju tražbina na drugoj strani.

P2P FINANCE u transakcijama na P2P platformi djeluje isključivo u ulozi središnje druge ugovorne strane odnosno komisionara, gdje u svoje ime, a za račun članova P2P platforme posreduje između članova P2P platforme - kupaca tražbina i članova P2P platforme – prodavatelja tražbina.

Kao rezultat vlastite ideje i razvoja, P2P platforma postavlja nove standarde na tržištu financijskog posredovanja.

P2P platforma na jednome mjestu okuplja poduzeća kojima je potrebno kratkoročno financiranje za svakodnevno poslovanje i poduzeća s viškovima likvidnosti koja žele sigurno i disperzirano uložiti svoj novac. Primateljima financiranja tako nudi kratkoročne zajmove i otkup potraživanja s jednim klikom, a kupcima tražbina jednostavno i isplativo ulaganje. Tvrtka P2P FINANCE d.o.o. u vlasništvu je slovenskog poduzeća BORZA TERJATEV d.d. iz Ljubljane, koje je aktivno već od 2016. godine i koje je slovenskim pravnim subjektima preko P2P platforme omogućilo već preko 400 milijuna eura likvidnih sredstava.

»U neizvjesnoj gospodarskoj situaciji uzrokovanoj COVID-19 epidemijom mikro, mala i srednje velika poduzeća aktivno traže riješenja kako bolje planirati svoj novčani tijek i na koji način što brže riješiti možebitne likvidnosne poteškoće.

S druge strane postoje poduzeća koja su tijekom svog poslovanja uspjela akumulirati višak likvidnosti i traže nove mogučnosti kratkoročnog ulaganja u investicije, koje nisu u direktnoj korelaciji sa tradicionalnim financijskim instrumentima tržišta kapitala, ali ipak žele na njima zaraditi prinose, koji su viši u usporedbi sa recimo povijesno najnižim kamatama na depozite kod banaka.

Naša P2P platforma posvećena je poboljšanju poslovnog okruženja u Hrvatskoj. Kao FINTECH poduzeće, svojim online načinom rada povećavamo transparentnost i likvidnost na tržištu financijskog posredovanja u Hrvatskoj i omogućavamo i jednoj i drugoj grupi poduzeća da uz prihvatljive rizike i konkurentske uvjete na brz i elegantan način riješe svoje probleme.«
Sašo Breitenberger, direktor

Olakšavamo poduzećima pristup likvidnosti.

Kupcima tražbina pružamo likvidno, disperzirano i profitabilno ulaganje.

Kako rade P2P Finance?

Zaposlenici i suradnici

Sašo Breitenberger

Sašo Breitenberger

Direktor

Kruno Jambrešić

Kruno Jambrešić

Razvoj poslovanja

Marina Balen

Marina Balen

Korisnička podrška / Voditeljica ureda

Informacije o upravitelju P2P platforme

P2P FINANCE d.o.o. za komisijske usluge
Headquarters: Kovinska ulica 4A, 10090 Zagreb
OIB: 95834315072
MB: 5170613

Žiro računi:
HR4324840081135141396 (račun za redovno poslovanje)
HR8824840081310004329 (račun za posebne namjene)
RBA d.d. SWIFT RZBHHR2X

CJENIK I OPĆI UVJETI I PRAVILA